• +30 2641074183 / +30 26410 74145
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δευ-Παρ: 08:00 - 15:00
Image

Καλώς ήρθατε στο Εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών

Ερευνητική Δραστηριότητα

Μήνυμα Διευθυντή Εργαστηρίου

Το εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής ιδρύθηκε το 2001 και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διαστημα να αναπτυχθεί και να αποτελεί σήμερα σημαντικό ερευνητικό κέντρο όχι μόνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλαδος αλλά και για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Στον ερευνητικό τομέα οι δραστηριότητες του εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής επικεντρώνονται:
α) στην μελέτη οικοφυσιολογικών-βιοχημικών μηχανισμών προσαρμογής φυτών υπό συνθήκες αβιοτικών καταπονήσεων και στην γεωργία ακριβείας,
β) στον έλεγχο υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών ουσιών και
γ) ταυτοποίηση της γεωγραφικής προέλευσης αγροτικών προιόντων και τροφίμων. Το εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής απέκτησε, κυρίως μέσω τη ς συμμετοχής του σε αριθμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, σημαντική ερευνητική υποδομή και εξοπλισμό προς εκπλήρωση των παραπάνω αναφερόμενων ερευνητικών του στόχων. Αποτέλεσμα αυτής της υποδομής αλλά και της ερευνητικής προσπάθειας των μελών του εργαστηρίου είναι η δημοσίευση αριθμού επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και η σύναψη δι-ιυδρυματικών συνεργασιών με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Α. Πατάκας
Καθηγητής
Διευθυντής του εργαστηρίου

Πρόσφατες Ανακοινώσεις